4 gyors, rakott egytálétel
Gyorsan elkészíthető receptjeink segítenek, hogy örömmel ragadj fakanalat, és igazi finomságokat készíts. Így szombaton sem kell sok időt a konyhában töltened.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Megdöbbentő a hasonlóság a két hercegné között: Katalin és Mária stílusa szinte ugyanaz »

12 modell, aki elmúlt 40, és visszatért a kifutóra: a 20 éveseket is lepipálják »

3 haslapító módszer, amihez csak egy törölközőre és néhány szabad percre lesz szükséged »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az alábbi gyors, mindössze negyven perces receptek alkalmasak arra, hogy a család jóllakjon, és hétvégén te se gürcölj a konyhában.

Ráadásul elég egyetlen fogást elkészítened, hiszen a rakott egytálételekhez nem kell már semmi más, csak egy kés és egy villa.

Amerikai makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 liter tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 nagy csipet pirospaprika
  • só és bors

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg a tészta fő, készítsd el a sajtmártást. Az olvadt vajhoz add hozzá a lisztet, a felkarikázott újhagymát, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, fűszerezd babérlevéllel, kakukkfűvel, szerecsendióval, pirospaprikával, sóval és borssal, majd főzd sűrűre. A mártásba keverd bele a reszelt sajt háromnegyedét. A megfőtt makarónit keverd össze a sajtmártással, tedd tepsibe, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és süsd aranybarnára.

Gyors spenótos gnocchi

Hozzávalók:

  • 45 dkg mirelit spenót
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • só, bors

A felolvadt spenóthoz add hozzá a ricottát, a tojássárgáját, a lisztet, a parmezánt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Forrásban lévő vízben, a jól ismert galuskaszaggató módszerrel főzd meg a gnocchit. A finoman zúzott fokhagymát keverd bele a tejszínbe, és az egészet öntsd rá a megfőtt gnocchira. Reszelj a tetejére juhsajtot, és forró sütőben süsd össze.

Csőben sült, sonkás karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • ételízesítő
  • pici só

A karfiolt jól mosd meg, majd szedd rózsáira, és főzd félpuhára ételízesítővel kevert vízben. A sonkát vágd fel csíkokra. Egy tűzálló tepsit vagy tálat kenj ki vajjal, tedd bele a karfiolt, a tetején oszlasd el a sonkacsíkokat, végül kend meg vastagon az egészet a reszelt sajtos, oregánós tejföllel. Süsd pirosra, és máris tálalhatod.

Csőben sült articsóka

Hozzávalók:

  • 10-15 articsóka
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • kevés tengeri só

Tisztítsd meg az articsókát a külső leveleitől, mosd meg, szárítsd meg, és locsold meg az egyik citrom levével. Főzd puhára a másik citrom levével és egy csipet sóval. Ha megpuhult, tedd kivajazott tepsibe, öntsd le tejföllel, és szórd meg parmezánnal. Előmelegített tepsiben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Blog.hu ajánló