4 gyors, rakott egytálétel

Gyorsan elkészíthető receptjeink segítenek, hogy örömmel ragadj fakanalat, és igazi finomságokat készíts. Így szombaton sem kell sok időt a konyhában töltened.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alábbi gyors, mindössze negyven perces receptek alkalmasak arra, hogy a család jóllakjon, és hétvégén te se gürcölj a konyhában.

Ráadásul elég egyetlen fogást elkészítened, hiszen a rakott egytálételekhez nem kell már semmi más, csak egy kés és egy villa.

Amerikai makaróni

Hozzávalók:

  • 40 dkg makaróni
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 liter tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 nagy csipet pirospaprika
  • só és bors

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra. Amíg a tészta fő, készítsd el a sajtmártást. Az olvadt vajhoz add hozzá a lisztet, a felkarikázott újhagymát, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, fűszerezd babérlevéllel, kakukkfűvel, szerecsendióval, pirospaprikával, sóval és borssal, majd főzd sűrűre. A mártásba keverd bele a reszelt sajt háromnegyedét. A megfőtt makarónit keverd össze a sajtmártással, tedd tepsibe, szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és süsd aranybarnára.

Gyors spenótos gnocchi

Hozzávalók:

  • 45 dkg mirelit spenót
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • só, bors

A felolvadt spenóthoz add hozzá a ricottát, a tojássárgáját, a lisztet, a parmezánt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és jól keverd össze. Forrásban lévő vízben, a jól ismert galuskaszaggató módszerrel főzd meg a gnocchit. A finoman zúzott fokhagymát keverd bele a tejszínbe, és az egészet öntsd rá a megfőtt gnocchira. Reszelj a tetejére juhsajtot, és forró sütőben süsd össze.

Csőben sült, sonkás karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 20 dkg sonka
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 kiskanál szárított oregánó
  • ételízesítő
  • pici só

A karfiolt jól mosd meg, majd szedd rózsáira, és főzd félpuhára ételízesítővel kevert vízben. A sonkát vágd fel csíkokra. Egy tűzálló tepsit vagy tálat kenj ki vajjal, tedd bele a karfiolt, a tetején oszlasd el a sonkacsíkokat, végül kend meg vastagon az egészet a reszelt sajtos, oregánós tejföllel. Süsd pirosra, és máris tálalhatod.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Csőben sült articsóka

Hozzávalók:

  • 10-15 articsóka
  • 15 dkg reszelt parmezán
  • 2 citrom frissen facsart leve
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • kevés tengeri só

Tisztítsd meg az articsókát a külső leveleitől, mosd meg, szárítsd meg, és locsold meg az egyik citrom levével. Főzd puhára a másik citrom levével és egy csipet sóval. Ha megpuhult, tedd kivajazott tepsibe, öntsd le tejföllel, és szórd meg parmezánnal. Előmelegített tepsiben addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul a tetején.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük