Narancsos hátszíncsíkok

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Feleségemnek készítettem születésnapjára, egy szakácsnak tanuló rokontól kaptam meg a receptet.

Narancsos hátszíncsíkok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg hátszín
  • 4 ek mogyoró olaj
  • 35 dkg vöröshagyma (vékony csíkokra vágva)
  • 3 ek aprított fokhagyma
  • 2 tk reszelt narancshéj
  • 2 ek kínai rizsbor
  • 1 tk cukor
  • 2 ek osztrigaszósz

Páchoz

  • 2 tk világos szójaszósz
  • 2 tk kínai rizsbor
  • 2 tk szezámolaj
  • 2 tk étkezési kukoricakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz szükséges hozzávalókat elkeverjük. A hátszínszeleteket vágjuk fel 4cm-es csíkokra, majd egy üvegtálban keverjük el a páccal. 15-20 percig pácoljuk, majd szűrjük le.
Melegítsük fel a wokot. Amikor forró, 3 ek olajat öntsünk bele, és várjunk, amíg az olaj kissé füstöl – ekkor adjuk hozzá a húscsíkokat, pirítsuk meg 2 percig (közben egy falapáttal kevergessük).
Öntsük át a csíkokat egy tálba, töröljük ki a wokot papírtörölközővel, majd melegítsük fel újra. Amikor felforrósodott, adjuk hozzá a maradék olajat, majd a hagymacsíkokat, fokhagymát és narancshéjat – 1 percig kevergessük. Öntsük le a rizsborral és adjuk hozzá a cukrot. 3 percig süssük tovább, de kevergessük közben!
Tegyük vissza a húscsíkokat, adjuk hozzá az osztrigaszószt és keverjük el. Tálaljuk egyből.

Ezt is szeretjük