Narancsos hátszíncsíkok
Feleségemnek készítettem születésnapjára, egy szakácsnak tanuló rokontól kaptam meg a receptet.
Narancsos hátszíncsíkok
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg hátszín
- 4 ek mogyoró olaj
- 35 dkg vöröshagyma (vékony csíkokra vágva)
- 3 ek aprított fokhagyma
- 2 tk reszelt narancshéj
- 2 ek kínai rizsbor
- 1 tk cukor
- 2 ek osztrigaszósz
Páchoz
- 2 tk világos szójaszósz
- 2 tk kínai rizsbor
- 2 tk szezámolaj
- 2 tk étkezési kukoricakeményítő
Elkészítés:
A páchoz szükséges hozzávalókat elkeverjük. A hátszínszeleteket vágjuk fel 4cm-es csíkokra, majd egy üvegtálban keverjük el a páccal. 15-20 percig pácoljuk, majd szűrjük le.
Melegítsük fel a wokot. Amikor forró, 3 ek olajat öntsünk bele, és várjunk, amíg az olaj kissé füstöl – ekkor adjuk hozzá a húscsíkokat, pirítsuk meg 2 percig (közben egy falapáttal kevergessük).
Öntsük át a csíkokat egy tálba, töröljük ki a wokot papírtörölközővel, majd melegítsük fel újra. Amikor felforrósodott, adjuk hozzá a maradék olajat, majd a hagymacsíkokat, fokhagymát és narancshéjat – 1 percig kevergessük. Öntsük le a rizsborral és adjuk hozzá a cukrot. 3 percig süssük tovább, de kevergessük közben!
Tegyük vissza a húscsíkokat, adjuk hozzá az osztrigaszószt és keverjük el. Tálaljuk egyből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept