Hagymakrém leves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hagymakrém leves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 nagy fej vöröshagyma
  • víz
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sajt vagy pirított zsemlekocka
Recept idők

Elkészítés:

Egy hagymát apróra vágunk és kevés olajon megpirítjuk. A pirítás végén rádobunk egy evőkanálnyi lisztet és azt is megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor a többi karikára vágott hagymát rárakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy kényellmesen ellepje, sózzuk, borsozzuk rádobunk egy szerecsendiót, nyomunk bele egy kis fokhagymát és puhára főzzük. Amikor megfőtt, botturmixxal a hagymakarikákat összeturmixoljuk, így egy közepesen sűrű levest kapunk. Tálaláskor szórjunk rá sajtot vagy pirított zsemlekockát.
Ezt a levest kezdőknek ajánlom, nem lehet elrontani.

Ezt is szeretjük