Fánk mindenkinek

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 tojássárgája
  • 6 dkg porcukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt pici cukorral és langyos tejjel felfuttatom. A vajat pici tej segítségével mikróban megolvasztom. A tojássárgát hozzákeverem, majd a többi tejet is. A lisztet gyors kelesztőbe szitálom, majd az élesztővel és a tojásos, vajas tejjel simára dagasztom. Közben egy csipet sót teszek bele. Szép sima lesz, a kelesztőben kelesztjük kb. 30 percig. Lisztezett felületre borítjuk, kezünkkel is széthúzhatjuk, vagy nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd szaggatjuk, tetszés szerinti nagyságúra. Pihentetjük kb. 15-20 percet, szépen megemelkedik. Egy lábasba kb. 8 dl olajat melegítünk /nem túl forró/. Ebben sütjük ki úgy, hogy az alsó rész kerül felülre, mikor az olajba tesszük. Lefedjük, míg az első oldalát sütjük, ha szép zsemlebarna, megfordítjuk, de már a fedőt nem tesszük rá. Rácsra kiszedjük, tetszés szerint ízesítjük /lekvár, porcukor/.
Nem lehet elrontani, unokáim kedvence. Finom tízórainak is a suliba.
ui: Kenyérsütőben is el lehet készíteni a dagasztást, kelesztést (7-es program).
Jó sütkérezést

Ezt is szeretjük