Csirkegulyás

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lehet szemes babbal is készíteni.

A szárított lestyán finom ízt ad, régebben vegeta növénynek is hívták.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 35-40 dkg csirkemell
  • 5-6 db szárított vargánya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fehérrépa
  • 1 szelet zellergumó
  • 4 db közepes nagyságú krumpli
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 ek. napraforgóolaj

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 2 ek. finomliszt
  • 1 ek. tönkölybúzaliszt
  • 1 csapott ek búzadara
  • 2 tk. pirospaprika
  • bors ízlés szerint
  • egy csapott teáskanál őrölt kömény
  • egy szál szárított lestyán
Recept idők

Elkészítés:

Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott, felkockázott, lecsepegtetett húst, fehéredésig dinszteljük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt, beletesszük a szárított lestyánt és felengedjük vízzel.
Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget, sárgarépát, petrezselymet, zellert, krumplit és a szárított vargányát.
Kis lángon, gyöngyözve főzzük.
Közben a tojásból és a lisztből, búzadarából nokedlitésztát készítünk, beleszaggatjuk a levesbe, és még pár percig főzzük.
Ha feljönnek a leves tetejére a galuskák, elzárjuk a lángot a fazék alatt.

Forrón tálaljuk, lehet mellé adni csípős paprikát.

Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük