Meggyes pite

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

Zseniális trükk az esküvői fotóhoz: még romantikusabb lesz tőle a kép »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 12 dkg barna nádcukor
  • 2 ek tejföl
  • 1 tojássárgája + 1 a kenéshez
  • 1 cs sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/2 bio citrom leve és reszelt héja
  • _Töltelék_
  • 2 kg magozott meggy v 4 ü meggybefőtt
  • 5 ek barna nádcukor
  • 1 tk fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a nádcukrot, a tojássárgáját, a vajat kockára vágva, a tejfölt, a sót, a fél citrom levét és a reszelt héját. Az egészet addig gyúrjuk, míg teljesen összeáll a tészta. Frissentartó fóliába csomagoljuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Míg a tészta pihen, addig a meggyet alaposan megmossuk, és kimagozzuk. Miután kimagoztuk, kinyomkodjuk a levét. Ha befőttből készítjük, akkor is kinyomkodjuk, és lecsepegtetjük, de kevesebb cukrot adunk hozzá, mivel a befőtt már cukrozott.
A tésztát - miután eleget pihent - kivesszük a fóliából, lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd kétfelé vágjuk, és akkorára nyújtjuk, amekkora a tepsi mérete. A tepsi aljára szilikonlapot teszünk, vagy kibéleljük sütőpapírral, és a kinyújtott tésztát lazán feltekerve a sodrófára, ráfektetjük a tepsire. A tésztát megszórjuk egy marék búzadarával, hogy legyen, ami felszívja a meggy még megmaradt levét, és ne ázzon el a tészta. Ezután rátesszük a kinyomkodott meggyet, megszórjuk a maradék búzadarával, a cukorral és a fahéjjal.
Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráfektetjük a meggy tetejére. Egy tojássárgájával lekenjük, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük.
Miután megsült, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd kockákra vágjuk, a tetejét porcukorral megszórjuk.

1
2
3
Ezt is szeretjük