Harcsaszelet
Nagyon gyorsan készíthető egy egészséges vacsora, persze ha van itthon friss alapanyag, sokszor a legegyszerűbb étel lesz a legízletesebb. Egy kicsit többet vásároltam a karácsonyra szánt halból, mert a hal nem csak karácsonykor finom! :-)
Harcsaszelet
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db harcsafilé
- 1 ek. tönkölybúzaliszt
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
- citrom
- 1 ek. olaj
- 1 teáskanálnyi vaj
- zöld kapor
Elkészítés:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla, és ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Egy evőkanál tönkölybúzalisztet összekeverünk egy mokkáskanálnyi édesnemes paprikával, ebbe beleforgatjuk a halszeleteket.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a halcsíkokat, amikor az egyik oldal megsült, beledobunk 1-2 karika citromot, a halakat megforgatjuk, közben fedővel lefedjük. Kb. 8 perc alatt készre sül.
Papírtörlőre szedjük, és frissen vágott zöld kaporral megszórjuk.
Brokkolival kínáltam.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció