Különleges krumplis tészta

Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Az 50 éves Jennifer Aniston egy percet sem öregszik: örökzöld stílusával is megállítja az időt »

Nőies kánikulaszettek a munkahelyre: szellősek, mégsem kihívóak »

Új frizurát kapott az ősz hajú nő, alig ismert magára: teljesen megfiatalodott a fodrász keze alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Granatír, granatér, grenadírmars, gránátos kocka – és ez még csak egy pár azokból a nevekből, ahogy a krumplis tésztát nevezik. Nagyon finomra sikerült, és sok dicséretet kaptam érte.

Különleges krumplis tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag taglietelle tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db burgonya
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • 30 dkg füstölt nyers kolbász
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben olajat hevítek, és a hagymát apróra kockázva megpirítom rajta. A fűszerpaprikát és a paradicsompürét hozzákeverem, és felöntöm kevés vízzel. Sózom, borsozom, majd a tisztított és kockára vágott burgonyát is hozzáadom, puhára főzöm. Egy másik serpenyőt veszek. A kolbászról meleg vízbe mártva fejtem le könnyedén a bőrét, és aprítóban morzsalékosra aprítom a füstölt kolbászhúst. Kevés olajon megpirítom, és félreteszem. A paprikás krumplit turmixgépbe öntve krémesre dolgozom. Tejföllel dúsítom. Közben forraltam vizet, és a tésztát aldentére főztem. Nem szabad eltörni, mert összetekerve kerül a tányérra. Ráöntöm a paprikás szószt, és a kolbászmorzsából szórok rá. A metélőhagymát forró olajba dobom pár másodpercre, hogy ropogós legyen. A lilahagymát felkarikázva nyersen kerül fel a tetejére, a pár szál ropogós snidlinggel együtt. Jó étvágyat hozzá!

1
2
Ezt is szeretjük