Különleges krumplis tészta

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Granatír, granatér, grenadírmars, gránátos kocka – és ez még csak egy pár azokból a nevekből, ahogy a krumplis tésztát nevezik. Nagyon finomra sikerült, és sok dicséretet kaptam érte.

Különleges krumplis tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csomag taglietelle tészta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db burgonya
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek paradicsompüré
  • 30 dkg füstölt nyers kolbász
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 db lilahagyma
  • 1 ek olaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben olajat hevítek, és a hagymát apróra kockázva megpirítom rajta. A fűszerpaprikát és a paradicsompürét hozzákeverem, és felöntöm kevés vízzel. Sózom, borsozom, majd a tisztított és kockára vágott burgonyát is hozzáadom, puhára főzöm. Egy másik serpenyőt veszek. A kolbászról meleg vízbe mártva fejtem le könnyedén a bőrét, és aprítóban morzsalékosra aprítom a füstölt kolbászhúst. Kevés olajon megpirítom, és félreteszem. A paprikás krumplit turmixgépbe öntve krémesre dolgozom. Tejföllel dúsítom. Közben forraltam vizet, és a tésztát aldentére főztem. Nem szabad eltörni, mert összetekerve kerül a tányérra. Ráöntöm a paprikás szószt, és a kolbászmorzsából szórok rá. A metélőhagymát forró olajba dobom pár másodpercre, hogy ropogós legyen. A lilahagymát felkarikázva nyersen kerül fel a tetejére, a pár szál ropogós snidlinggel együtt. Jó étvágyat hozzá!

1
2
Ezt is szeretjük