Barackos túrótorta

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Barackos túrótorta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta

  • 5 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg liszt
  • sütőpor
  • ízesítő anyag ( citromhéj, van.cukor)

Krém

  • 50 dkg túró
  • 4-5 dl felvert tejszín
  • citromlé+héj
  • kb. 8 darab apróra vágott barack
  • 2 cs. vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukor 1/3 részét + az ízesítő anyagokat (vaníliás cukor + citromhéj, -lé), majd jó habosra verjük. Ezután a fehérjét a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojássárgájás keverékhez lazításként hozzáadjuk a fehérje 1/3 részét, majd a többit, és végül beleszórjuk a liszttel elkevert sütőport. Óvatosan egybekeverjük a tésztánkat, vigyázzunk nehogy összetörjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, 180 C -on sütjük.

Krém

Felverjük a tejszínt keményre (de vigyázzunk, ne legyen túrós!). Elkeverjük az áttört túróval, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet+héjat, és az összevágott barackot.

A kihűlt tortánkat 3 részre vágjuk, és betöltjük a túrókrémet. Szeletelhetünk a piskótarétegekbe plusz barackot, így még finomabb :-)

Ezt is szeretjük