Omlett

Ez is érdekelhet

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Tavaszi megújulás a Lenor Parfum des Secrets kollekcióval (x)

"Itt a piros, hol a piros" - Oscar a Thália Színházban (x)

A Žagar felszámolja a műfaji korlátokat a Margitszigeten (x)

beauty and style

Beyoncé kerek idomokkal is irdatlanul szexi: dögösebb már nem is lehetne »

Felfrissíti, hidratálja a bőrt, és tartósabbá teszi a sminket: készíts rózsavizet! »

Így fejlődött a divat az elmúlt 100 évben: meglepő, hogy ismétlődnek a trendek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel régen volt omlett, így ez került ma reggel az asztalra, természetesen picit felturbózva.

Omlett

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 tojás
  • 2 szelet gm sonka
  • 3 koktélparadicsom
  • 1 szelet Pannónia sajt (ízlés szerint használhatunk bármilyen sajtot)
  • 1 mk kacsazsír a sütéshez
  • Só és aprított petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A sonkaszeleteket félbevágom, egy grillserpenyőben megsütöm, a sajtot felszeletelem, a paradicsomokat kettévágom.

A tojásokat egy tányérban, villával alaposan felverem úgy, hogy a teteje habos legyen, sózom. Ízlés szerint gazdagíthatjuk egy-két evőkanál tejszínnel, ezt én most kihagytam.

A kacsazsírt felolvasztom a serpenyőben, amikor a serpenyő felforrósodott ráöntöm a felvert tojást és picit visszább veszem a hőfokot, de nem veszem teljesen takarékra, mert a tojás úgyis visszahűti a serpenyőt.

Addig sütöm, míg a teteje krémes - de nem nyers - lesz, majd tányérra teszem, ráteszem az előkészített sonkát, sajtot, paradicsomot, megszórom aprított petrezselyemmel és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük