Omlett
Mivel régen volt omlett, így ez került ma reggel az asztalra, természetesen picit felturbózva.
Omlett
Hozzávalók 2 személyre
- 3 tojás
- 2 szelet gm sonka
- 3 koktélparadicsom
- 1 szelet Pannónia sajt (ízlés szerint használhatunk bármilyen sajtot)
- 1 mk kacsazsír a sütéshez
- Só és aprított petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sonkaszeleteket félbevágom, egy grillserpenyőben megsütöm, a sajtot felszeletelem, a paradicsomokat kettévágom.
A tojásokat egy tányérban, villával alaposan felverem úgy, hogy a teteje habos legyen, sózom. Ízlés szerint gazdagíthatjuk egy-két evőkanál tejszínnel, ezt én most kihagytam.
A kacsazsírt felolvasztom a serpenyőben, amikor a serpenyő felforrósodott ráöntöm a felvert tojást és picit visszább veszem a hőfokot, de nem veszem teljesen takarékra, mert a tojás úgyis visszahűti a serpenyőt.
Addig sütöm, míg a teteje krémes - de nem nyers - lesz, majd tányérra teszem, ráteszem az előkészített sonkát, sajtot, paradicsomot, megszórom aprított petrezselyemmel és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept