Omlett

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel régen volt omlett, így ez került ma reggel az asztalra, természetesen picit felturbózva.

Omlett

Hozzávalók 2 személyre:

  • 3 tojás
  • 2 szelet gm sonka
  • 3 koktélparadicsom
  • 1 szelet Pannónia sajt (ízlés szerint használhatunk bármilyen sajtot)
  • 1 mk kacsazsír a sütéshez
  • Só és aprított petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A sonkaszeleteket félbevágom, egy grillserpenyőben megsütöm, a sajtot felszeletelem, a paradicsomokat kettévágom.

A tojásokat egy tányérban, villával alaposan felverem úgy, hogy a teteje habos legyen, sózom. Ízlés szerint gazdagíthatjuk egy-két evőkanál tejszínnel, ezt én most kihagytam.

A kacsazsírt felolvasztom a serpenyőben, amikor a serpenyő felforrósodott ráöntöm a felvert tojást és picit visszább veszem a hőfokot, de nem veszem teljesen takarékra, mert a tojás úgyis visszahűti a serpenyőt.

Addig sütöm, míg a teteje krémes - de nem nyers - lesz, majd tányérra teszem, ráteszem az előkészített sonkát, sajtot, paradicsomot, megszórom aprított petrezselyemmel és forrón tálalom.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük