Tiramisu torta Kriszti konyhájából

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A párom születésnapjára készítettem először, egy tiramisu recept finomságán felbuzdulva...nagyon ízlett a családnak, így tovább gondolva lett belőle torta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 8 db tojás
  • 16 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs. vanília cukor

Krém

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 0.5 l tejszín

További hozzávalók

  • 1 cs. babapiskóta
  • 2 dl főzött kávé
  • 1-2 ek. rumaroma
  • 2 ek. cukor
  • kakaópor

Díszítés

  • kakaópor
  • 4 db babapiskóta félbevágva
  • 5 dkg olvasztott csoki
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

A tortalaphoz elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, majd mikor fehéredni kezd a cukrokat hozzáadva kemény habbá verjük. A lisztet kimérve összeforgatjuk a reszelt citromhéjjal, kakaóporral.
Fakanálra váltva óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabhoz az előzőleg elkevert tojássárgáját, majd fokozatosan a hozzáadjuk a lisztes keveréket.

Kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük - az oldalát nem kenjük ki, mert lehúzza a piskótát - majd a piskótamasszát beleöntjük.

180 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tortalapot teljesen kihűtjük, majd 2 részre vágjuk.

A krémhez a tojásokat a cukorral gőz felett összemelegítjük, nem forraljuk, majd teljesen kihűtjük.
A lehűtött mascarponét simára keverjük,a kihűlt tojássárgához keverjük, majd a lehűtött és keményre felvert habtejszínbe forgatjuk.
A lefőzött kávéba belekeverjük a rumaromát, cukrot, majd ebbe fogjuk forgatni a babapiskótát.

Összeállítás:
A tortalapot 2 részre vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük a mascaraponés-tejszínes krém 1/3 részével, picit megszórjuk kakaóporral, erre jön egy sor kávéba mártott babapiskóta, amit bevonunk a mascarponés krém 1/3 részéve, erre is szórunk pici kakaóport, majd a tortalap másik részével befedjük és picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő alatta. A maradék krémmel bevonjuk.
Az oldalát darált dióval vonjuk be, a tetejére karimát rajzolunk tejszínhabbal, 4 db félretett babapiskótát félbevágunk és virág alakban a tortánk tetejére teszünk, amit előzőleg kakaóporral meghintettünk, végül az olvasztott csokival lecsurgatjuk.

Blog.hu ajánló