Süllőilé parajkrémmel, grillezett édesköménnyel

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Olyan ételt akartam alkotni, ami egy étteremben is megállná a helyét. Remélem, sikerült :)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 süllő (ha lehet belsőségek nélkül)
  • 40 dkg leveles spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 dl zsíros tejszín
  • kb. fél karfiol
  • 4 ek mandula
  • só, bors
  • fél citrom
  • kb. 15 dkg vaj
  • 1 édeskömény
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, egy kis lábasban megfonnyasztjuk. Kivéve szitán kinyomkodjuk a felesleges nedvességet, de felfogjuk. Pár ek. megmaradt vízzel krémesre turmixoljuk, visszatesszük a lábasba. Alacsony lángon kevergetve hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, némi sót és borsot. Majd annyi tejszínt, amitől kicsit lágyabb lesz, de a színét nem rontja el. Ismét összeturmixoljuk, beállítjuk a sót, félretesszük.
A mandulát egy kis tálban forrásban lévő vízzel leöntjük. Pár perc állás után a barna héjától megfosztjuk, durvára vágjuk és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, késes robotgépben rizsméretűre aprítjuk. Egy serpenyőben 1 ek. vajat olvasztunk, rádobjuk a karfiolrizst. Megsózzuk, pár percig kevergetve pirítjuk, míg kicsit megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a mandulát, pár percig együtt pirítjuk, majd megsózzuk. Ezt is kicsit félretesszük. A halakat kifilézzük, szálkáit kihúzzuk. Megsózzuk, -borsozzuk, megcsorgatjuk citromlével.
A karfiolrizs serpenyőjében 2 ek vajat melegítünk, a filéket először bőrrel lefelé belehelyezzük. Lenyomjuk, hogy ne pöndörödjön, locsolgatjuk a forró vajjal. Mikor a bőre ropogós, megfordítjuk, alacsony lángon kb. 1 percig sütjük.
Közben az édesköményt cikkekre vágjuk, némi só és bors kíséretében ropogósra sütjük.
A szószból formákat húzunk a tányérra, a karfiolrizst formában tesszük a tányér egyik felére, melléhalmozzuk az édesköményt, majd ráfektetjük a halfiléket.

Blog.hu ajánló