Csőben sült spárga

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Finom, tavaszi, tésztával készült ízletes egytálétel.

Csőben sült spárga

Hozzávalók 2 személyre:

  • 18-20 darab zsenge zöldspárga
  • 2 szelet nagyméretű sonka
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • Gouda sajt
  • 20 dkg fusilli száraztészta (bármilyen lehet)
  • őrölt feketebors
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • kevés vaj a sütőtál kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát annyi vízbe feltesszük főni, amennyi ellepi, teszünk a vízbe 1-1 mokkáskanál sót, és cukrot. Kb. 10 percig főzzük. Kivesszük a vízből és kétfelé osztjuk, majd betekerjük 1-1 szelet sonkába (két csomagot készítünk).

Tűzálló üvegtálat vajjal kikenünk, a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a tálba tesszük.
Elkészítjük a besamel mártást: a vajon világosra pirítjuk a lisztet, felengedjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, besűrítjük. Ha kész, felaprított petrezselyemmel ízesítjük, rámerjük a tésztára, 2-3 kanálnyit hagyunk a tetejére.
Ráfektetjük a sonkába tekert spárgacsomagokat. Rámerjük a meghagyott besamelt, reszelünk rá sajtot, megszórjuk egy kevés, felaprított petrezselyemzölddel.
200 fokon addig sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Frissen sülve, melegen kínáljuk.
Ebből az adagból 2-3 ember is jóllakik.

Jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4
Ezt is szeretjük