Édes-savanyú csirke

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jó ideje nagy rajongója vagyok a kínai ételeknek. Magam is el tudom készíteni, mert nem olyan bonyolult.

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók 2 személyre:

  • (4 főre)
  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg vaj
  • bors
  • 1 üveg édes-savanyú mártás
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1 db hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 ek kókuszolaj
  • paprika
Recept idők

Elkészítés:

1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, serpenyőben, kb. 3 dkg vajon átforgatjuk, hogy megfehéredjen, sózzuk, borsozzuk, puhára sütjük.
2. A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk, vajon pirítjuk, finoman sózzuk. Ne pároljuk túl, inkább friss, roppanós legyen.
3. Ugyanígy járunk el a zöldségekkel is.
4. Ha minden megfőtt, megpárolódott, megpuhult, a csirkemellhez öntjük az üveges szószt, a zöldségeket és összeforraljuk. Párolt rizzsel tálaljuk.

1
2
Ezt is szeretjük