Citromos semifreddo

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a desszert,akár a fagylalt. Nagyon finom a citromos íz, nagyon hűsítő nyáron, télen meg vitaminforrás. Érdemes elkészíteni, nincs sok macera vele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 tojássárgája
  • 1 teáskanál zselatin
  • 200 ml habtejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor

A fehérjébe

  • 1 kávéskanál porcukor

A tejszínbe

  • 9 db babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

Egy átlag méretű őzgerincforma kell hozzá, amit folpackkal kibélelünk, majd a végén ráhajtjuk, és behűtjük. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett, vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg 1 evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtjük szobahőmérsékletűre. A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. 1,5 l-es püspökkenyér formát kibélelünk folpackkal, és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet. Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartjuk. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló