3 isteni grillpác
Ha a kertben sütögetnél
A napsütéses órák száma lassan megközelíti a maximumot, ez pedig egyértelműen a grillszezon jele, pácolj és grillezz változatosan!

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 tornagyakorlat Ashley Graham ajánlásával: ettől olyan kerek a popsija »

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen ízvilágú ételek is állnak hozzád igazán közel, a grillezős ételek között biztosan van ínyedre való fogás, ahogyan a következő három pácból is legalább egy fixen elnyeri a tetszésed.

A húst is készítsd elő megfelelően, ne verd szét a klopfolóval, csak lazíts a szerkezetén, így pont alkalmas lesz a pácolásra. Akkor a legideálisabb, ha a húsnak van 2-3 órája pácolódni, célszerű tehát időben elkészíteni a pácleveket.

Mediterrán grillpác

Hozzávalók:

  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 kisebb csokor petrezselyem
  • 2 evőkanálnyi méz
  • 2 kisebb gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl balzsamecet

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

A páckészítés nem nehéz munka, egész egyszerűen fogd a hozzávalókat, és egy alkalmas tálkában keverd őket össze: a fokhagymát törd az olajba, öntsd rá a balzsamecetet, vágj hozzá egy kevés petrezselymet - ne ez legyen a fő összetevő -, majd keverd hozzá a mézet, és már kész is vagy. Gyakorlatilag bármilyen húshoz használhatod, esetleg némi kapribogyót is adhatsz hozzá.

Keleti édes-csípős pác

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi csípős paprikakrém
  • 2 evőkanálnyi sherry
  • 1,5 evőkanálnyi kukoricakeményítő
  • 0,5 dl ecet
  • 1 dl víz

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Az ecetet, a cukrot, a sherryt, a paprikakrémet, a tört fokhagymát és körülbelül fél deci vizet keverj össze egy alkalmas lábasban, gyújts az egész alá, és várd meg, míg felforr.

Amint ez megtörtént, vedd kis lángra, hagyd főni tíz percig, időnként keverd meg, és ha nagyon besűrűsödne, adj hozzá még egy kis vizet. Amíg fő, a kukoricakeményítőt keverd össze fél deci vízzel, és sűrítsd be vele a szószt. Ha mindez megvan, kóstold meg, hogy számodra eléggé csípős vagy édes-e, ha igen, akkor el is készült.

Magyaros grillpác

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl olaj
  • 2 kávéskanálnyi fűszerpaprika
  • 1 csipet kömény
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

Ez sem bonyolult darab. A vöröshagymát vágd minél apróbb kockákra - akár le is reszelheted -, a fokhagymát törd össze, tedd őket az olajba, fűszerezd meg hangulatodnak megfelelően, és már úszhat is benne a kiválasztott hús, a legjobb, ha van erre pár órája.

OLVASD EL EZT IS!

oldalas lead
  • fokhagyma
  • sertéssült

Sörben sült oldalas

csirkeszarnyak lead
  • csirke
  • sült csirke

Ropogós csirkeszárnyak

Ezt is szeretjük