3 forró leves hideg ellen

A legfinomabb változatok

A fogvacogtató hidegben nincs más, ami jobban felmelegítene egy kiadós, gőzölgő levesnél. Próbáld ki receptjeinket!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A téli didergős hidegben bizonyára te is szívesen nyúlsz a kamra végébe bújtatott mély fazekakért, hogy főzz egy nagy adag levest a családnak.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A finom előétel pillanatok alatt felmelegít, ugyanakkor laktató is, tehát próbáld ki egyszerű receptjeinket, és lepd meg családod egy tányér gőzölgő finomsággal! Hidd el, a lábujjadtól egészen a fejed búbjáig felmelegszel.

Raguleves sertésből

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 25 dkg zöldborsó
  • 15 dkg brokkoli
  • 15 dkg karfiol
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál tárkony
  • tetszés szerinti tészta
  • tejföl
  • ételízesítő

A sárga- és fehérrépát karikázd fel. A húst vágd apró darabokra, és a finomra vágott hagymával együtt dobd az olajra. Add hozzá a répákat és a borsót is, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlésed szerint fűszerezd. Amikor már majdnem megpuhult minden, tedd bele a tésztát. Főzd 10-15 percig, és végül add hozzá a brokkolit, a karfiolt és a tárkonyt is. Ezek néhány perc alatt teljesen puhára főnek. Ízlésed szerint tálaláskor tejföllel kínáld.

Krumplileves

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • zellerlevél
  • pirospaprika

A felaprított hagymát pici olajon dinszteld meg. A krumplit vágd kockára, dobd a hagymára, és öntsd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Add hozzá az összekötözött petrezselymet és a zellerlevelet, és főzd puhára a krumplit. Némi olajat és a lisztet keverd össze, szórd meg csipetnyi pirospaprikával, és készíts belőle rántást. Keverd a leveshez, hagyd összeforrni, majd tálalhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Olasz zöldségleves

Hozzávalók:

  • 2 l zöldségleves, kockából is jó
  • 50 dkg zellerszár
  • 25 dkg spagetti
  • 20 dkg mirelit borsó
  • 7 dkg vaj
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • fél csokor petrezselyem

A vajat olvaszd fel, és dinszteld meg benne az apróra vágott vöröshagymát. Szórd rá a fokhagymát, a kis darabokra vágott zellert, és pirítsd meg. Öntsd fel a levessel, és forrald fel. Ezután add hozzá a spagettit, és nagyjából 10 percig főzd együtt. Keverd bele a lecsepegtetett babot és a borsót, majd ízlésed szerint fűszerezd. A kis kockákra vágott paradicsomot is keverd a leveshez, és az egészet a finomra metélt petrezselyemmel tálald.

Ezt is szeretjük