Csokis piskótatekercs

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csokis piskótatekercs

Hozzávalók 6 személyre:

  • _A tésztához_
  • 6 tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. kakaó
  • 6 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2.5 dl tejszín
  • mandula a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A hagyományos módon piskótát készítünk. A fehérjét nagyon keményre verjük a vaníliás cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a 6 kanál cukrot, a tojást, és végül szép lassan, fakanállal kevergetve a sütőporral összevegyített lisztet és kakaót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. 5-6 centinél ne legyen vastagabb, majd feltekerjük. Ha kihűl, megtöltjük az alábbi krémmel.
A tejszínt és a vaníliás cukrot keményre verjük, megtöltjük vele a piskótát, rákenjük a maradék krémet a tetejére, és mandulaforgáccsal megszórjuk.

Ezt is szeretjük