Lengyel uborkaleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Anyósomtól tanultam:)

Lengyel uborkaleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1/2 kg kovászos uborka
  • 2 sárga- és 1 fehérrépa
  • 1 kg krumpli
  • 1 hagyma
  • karajcsont, oldalas vagy csirkehús
  • tejföl ízlés szerint
  • 6 db leveskocka
  • 3 l víz
Recept idők

Elkészítés:

Nyári ételek
Lereszeljük a kovászos uborkát. Meghámozzuk a zöldséget, majd összevágjuk. Lemossuk a húst. Leveses fazékba tesszük az összes alapanyagot. Felöntjük vízzel (kb. 3 l). Annyival öntsük fel, amennyi levest szeretnénk. Leveskockát úgy szoktam adagolni, hogy fél liter vízhez 1 db-ot teszek (mindegy milyen ízű, ki hogy szereti). Mikor megfőtt, tejföllel behabarjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük