Frankfurti leves
Nincs története, szeretjük. Azért ajánlom húsvétra, mert kellemes íze enyhítheti a locsolkodás okozta remegő gyomrot.
Frankfurti leves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 1 kk majoranna
- só ízlés szerint
- 3 db leveskocka
- 3 közepes burgonya
- 2 dl tejföl
- 1 csapott ek liszt
- 1 csapott ek fűszerpaprika
- 350 g füstölt virsli
Elkészítés:
HÚSVÉTI RECEPTEK
A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük, és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
Leöntjük róla a levet, tiszta vizet engedünk rá, hogy bőven ellepje.
Beletesszük az apró kockára vágott burgonyát, a nagyon apróra felkockázott hagymát, fokhagymát. Majoránnával, őrölt köménnyel és a leveskockákkal fűszerezzük.
Ha megpuhult, belekarikázzuk a virsliket.
A tejfölből, lisztből, pirospaprikából és 1-2 merőkanálnyi meleg kelkáposztalével habarást készítünk, és a kelkáposztához adjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept