Lencsesaláta
Itt a szezon.
Lencsesaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg lencse
- 2 db babérlevél
- só
- 1 nagyobb lilahagyma
- 1 csokor petrezselyem
- Az öntethez:
- 2,5 dl víz
- 1 ek balzsamecet
- 1 ek porcukor
- 1 kk só
- fél kk őrölt bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés:
Tradicionális téli fogások
A lencsét hideg vízben áztatjuk, leszűrjük, és hideg vízben, babérlevéllel, sóval ízesítve puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk. A hagymát karikákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk.
Elkészítjük az öntetet. A vízhez a balzsamecetet a cukorral, sóval, borssal elkeverjük, majd az olajat apránként hozzáadjuk. A lencsét és a hagymát tálba tesszük, petrezselyemmel megszórjuk, és az öntetet rálocsoljuk, majd alaposan összeforgatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept