Halas rétes cukkinis gombával

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Szorítja, nyomja a lábad a cipő? Okos trükkök, melyekkel kényelmessé teheted »

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • A rétes hozzávalói:
  • 1 cs réteslap
  • 3 szelet tengerihal-filé
  • 50 dkg gomba
  • 2 zsenge cukkini
  • 1/2 citrom leve
  • színes bors
  • olívaolaj
  • vaj
  • A sajtmártás hozzávalói:
  • 20 dkg sajt
  • 3 tojássárgája
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ek dijoni mustár
  • őrölt fehér bors
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 dl étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és megszórjuk színes borssal, majd állni hagyjuk.
Kevés olívaolajon a halszeletek mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A fennmaradó olajba beletesszük a felszeletelt gombát, sózzuk, megszórjuk színes borssal, és pároljuk. Közben hozzáadjuk a felaprított cukkinit, és készre pároljuk.
Egy nedves konyharuhára ráhelyezünk egy réteslapot, lekenjük olvasztott vajjal. Rá egy másik réteslapot, rákanalazzuk a gombás-cukkinit, majd rá egy szelet halat. A réteslap mindkét szélét behajtva, nedves konyharuhával feltekerjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük mindhárom rétest. Tetejüket olvasztott vajjal lekenjük.
Előmelegített sütőben közepes lángon aranybarnára sütjük.
A fokhagymagerezdeket a borban puhára főzzük, a sajtot lereszeljük.
Turmixgépbe tesszük a tojássárgákat, a mustárt, a reszelt sajtot, a fokhagymát a borral, sózzuk, borsozzuk, és jól összeturmixoljuk. Hozzácsorgatni az étolajat, olívaolajat. (Ha túl sűrű lenne a mártás, egy pici vízzel lehet hígítani.)

Ezt is szeretjük