Füstölt csülkös lencseleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Füstölt csülkös lencseleves

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kisebb füstölt első csülök (50-60 dkg)
  • 25 dkg lencse
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • fűszerek (pirospaprika, babérlevél, só, majoránna, fehérbors)
  • 1 dl tejföl + 1 ek liszt
Recept idők

Elkészítés:

1. A csülköt és a lencsét is beáztatom előző este (külön-külön).

2. Másnap a csülköt felteszem főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Teszek hozzá fokhagymát is. Addig főzöm, amíg a húst le tudom fejteni a csontról, ezután apróra darabolom.

3. A főzőlé egyharmadát tartom meg, amit felöntök sima vízzel és beleteszem a lencsét és a húst. (Az áztatás miatt a lencse nagyon hamar megpuhul.)

Újraforrás után a répákkal, 1 babérlevéllel, sóval, hosszában feldarabolt újhagymával, kis csilivel, fehérborssal ízesítem, és lassú tűzön főzöm.

4. Mikor majdnem kész, egy deci tejföllel, kis liszttel és egy teáskanálnyi pirospaprikával behabarom, majoránnával meghintem.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük