Brassói aprópecsenye
Régi receptem, még Anyukám tanította.
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej hagyma
- 40 dkg karaj
- 4-5 ek olívaolaj
- 2-3 kk fűszer (magyaros v fokhagymás)
- 4-5 szem szebb burgonya
- 3-4 fej csiperkegomba
- 2 szelet csemegeszalonna
Elkészítés:
A karajt meghempergetem a fűszerben.
Felszeletelem és megfőzöm a burgonyát, de nem túl puhára.
A szalonnát és a húst forró olajban folyamatos kevergetés mellett megpuhítom, kevés vízzel alatta. A csiperkegombát kockára vágom, az apróra vágott hagymával együtt a húshoz adom. Folyamatosan keverem tovább és pótolom a vizet, amíg a gomba puhulni nem kezd, ekkor hozzáadom a burgonyát és puhára főzöm az egészet lesz.
Savanyúsággal, kenyérrel szervírozzuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept