Brassói aprópecsenye

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régi receptem, még Anyukám tanította.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 fej hagyma
  • 40 dkg karaj
  • 4-5 ek olívaolaj
  • 2-3 kk fűszer (magyaros v fokhagymás)
  • 4-5 szem szebb burgonya
  • 3-4 fej csiperkegomba
  • 2 szelet csemegeszalonna
Recept idők

Elkészítés:

A karajt meghempergetem a fűszerben.
Felszeletelem és megfőzöm a burgonyát, de nem túl puhára.
A szalonnát és a húst forró olajban folyamatos kevergetés mellett megpuhítom, kevés vízzel alatta. A csiperkegombát kockára vágom, az apróra vágott hagymával együtt a húshoz adom. Folyamatosan keverem tovább és pótolom a vizet, amíg a gomba puhulni nem kezd, ekkor hozzáadom a burgonyát és puhára főzöm az egészet lesz.
Savanyúsággal, kenyérrel szervírozzuk.

Ezt is szeretjük