Juhtúrós cukkinilepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kertünkben sok cukkini terem, emiatt többször készítem ezt a lepényt, melynek receptjét egy kolléganőmtől kaptam, amiért mai napig hálás vagyok.
Ugyan a juhtúró és a rozmaring nem szerepelt benne, valahogy az évek során belekerültek és a lepény íze számunkra így lett tökéletes.

Juhtúrós cukkinilepény

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 bögre kockára vágott cukkini
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre kockára vágott vöröshagyma
  • 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1/2 bögre juhtúró(lehet tehéntúró is)
  • 1 cs sütőpor
  • 3 egész tojás
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • őrölt bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 ek őrölt rozmaring
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk a rozmaringot és a füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.

1
2
Ezt is szeretjük