Grillázsos tiramisu

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több tiramisurecepttel kísérleteztem már, és végre megtaláltam a majdnem tökéleteset.
Készíthetjük koffeinmentes kávéval, így a gyerekek sem maradnak ki a jóból!

Grillázsos tiramisu

Hozzávalók 8 személyre:

  • 27 db babapiskóta
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 30 dkg görög joghurt
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek cukor
  • A grillázshoz:
  • 15 dkg dió
  • 6 ek cukor
  • diónyi vaj
  • kávé (2 ek nescafé, 2 ek cukor és 1,5 dl forró víz)
  • A külső krémhez:
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg dió
  • 8 ek cukor
  • diónyi vaj
  • grillázs
Recept idők

Elkészítés:

A grillázshoz a cukrot a vajjal aranybarnára karamellizálom. Nem kell megijedni, ha a cukor darabosan összeáll. Ahogy olvad, teljesen simává válik. Hozzádobom a diót és pár pillanatig együtt pirítom. (A diót meg lehet pirítani, mielőtt a cukorhoz adnánk.) Hagyom kicsit hűlni. Sűtőpapírra öntöm, ha kihűlt, sima deszkán össze lehet aprítani.
A krémhez összekeverjük a mascarponét, görög joghurtot - amely a normál joghurtnál sűrűbb, krémesebb -, cukrot, a tejszínt kemény habbá verve. A grillázst óvatosan a krémhez keverünk.
Egy hosszúkás tálat kibélelünk alufóliával. 9 db piskótat belemártunk a kávéba, a tálba sorba helyezzük, rákenjük a krém harmadát, következik a második és a harmadik piskótasor, majd a maradék krémmel befedjük.
Alufóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 12 órára. Kiborítjuk egy lapos tortatálra, eltávolítjuk az alufóliát, 2 dl tejszín kemény habjával befedjük, majd a grillázst rátapasztjuk.
Amint a tiramisu elkészült, tegyük hűtőbe, és hagyjuk bent egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük