Sárgabarackos túrótorta

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Pattanáskezelés IPL villanófénnyel: árak,kockázatok, eredmény »

A legszebb smink kék szemhez 3 perc alatt: videón a zseniális technika »

Pórustisztító, házi arcpakolás 4 hozzávalóból: azonnal kitisztul a bőr »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sárgabarackos túrótorta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta:

  • 8 ek kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 4 ek langyos víz
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • tejföl
  • porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • kb. 250 ml tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások keményre vert habját. Ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában (21 cm), előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, 3 egyforma részre vágjuk.
Töltelék:
A túrót 3-4 ek tejföllel és ízlés szerint porcukorral, a citrom levével és héjával elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt kajszibarackot (használhatunk őszibarackot is) és a felvert tejszínhab felét.
Körülbelül 3 részre osztjuk és betöltjük a piskótába. A tetejét és az oldalát is bekenjük vele. Majd a megmaradt habbal szépen lefedjük az egészet. Díszíthetjük tejszínhabbal és barackdarabokkal.
Azért szeretjük, mert könnyű habos, de mégsem túl édes sütemény.

Ezt is szeretjük