Sárgabarackos túrótorta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta:

  • 8 ek kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 4 ek langyos víz
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • tejföl
  • porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • kb. 250 ml tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások keményre vert habját. Ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában (21 cm), előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, 3 egyforma részre vágjuk.
Töltelék:
A túrót 3-4 ek tejföllel és ízlés szerint porcukorral, a citrom levével és héjával elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt kajszibarackot (használhatunk őszibarackot is) és a felvert tejszínhab felét.
Körülbelül 3 részre osztjuk és betöltjük a piskótába. A tetejét és az oldalát is bekenjük vele. Majd a megmaradt habbal szépen lefedjük az egészet. Díszíthetjük tejszínhabbal és barackdarabokkal.
Azért szeretjük, mert könnyű habos, de mégsem túl édes sütemény.

Ezt is szeretjük