Sárgabarackos túrótorta

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sárgabarackos túrótorta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta:

  • 8 ek kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 4 ek langyos víz
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • tejföl
  • porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • kb. 250 ml tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások keményre vert habját. Ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában (21 cm), előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, 3 egyforma részre vágjuk.
Töltelék:
A túrót 3-4 ek tejföllel és ízlés szerint porcukorral, a citrom levével és héjával elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt kajszibarackot (használhatunk őszibarackot is) és a felvert tejszínhab felét.
Körülbelül 3 részre osztjuk és betöltjük a piskótába. A tetejét és az oldalát is bekenjük vele. Majd a megmaradt habbal szépen lefedjük az egészet. Díszíthetjük tejszínhabbal és barackdarabokkal.
Azért szeretjük, mert könnyű habos, de mégsem túl édes sütemény.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük