Sárgabarackos túrótorta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sárgabarackos túrótorta

Hozzávalók 12 személyre:

Piskóta:

  • 8 ek kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 4 ek langyos víz
  • 8 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • tejföl
  • porcukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • kb. 250 ml tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta:
A tojássárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a tojások keményre vert habját. Ügyeljünk arra, hogy ne törjük össze a habot. Margarinnal kikent, lisztezett tortaformában (21 cm), előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, 3 egyforma részre vágjuk.
Töltelék:
A túrót 3-4 ek tejföllel és ízlés szerint porcukorral, a citrom levével és héjával elkeverjük. Hozzáadjuk a feldarabolt kajszibarackot (használhatunk őszibarackot is) és a felvert tejszínhab felét.
Körülbelül 3 részre osztjuk és betöltjük a piskótába. A tetejét és az oldalát is bekenjük vele. Majd a megmaradt habbal szépen lefedjük az egészet. Díszíthetjük tejszínhabbal és barackdarabokkal.
Azért szeretjük, mert könnyű habos, de mégsem túl édes sütemény.

Ezt is szeretjük