Gombás karfiolpörkölt kapros túrós galuskával

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pörkölt receptet kerestem. Megakadt a szemem a karfiol pörköltön.
Ez nekem kevés gyerünk bele a gombával is .
Ezt a nokedlit pedig régen ki akartam próbálni.
Az a baj , hogy ez itt már a sokadik recept után , ahogy látom., nem érdekel senkit sem.

Hozzávalók 6 személyre:

  • 20 dkg gomba
  • 1 fej karfiol
  • só, bors
  • 3dkg piros paprika
  • 2 fej paradicsom
  • 1 Tv paprika
  • 1 kávéskanál csípős paprika
  • 10 dkg zsír
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 20 dkg tehéntúró
  • 1/2kg liszt
  • 3 -4 tojás
  • 1-2 csipet szárított kapor
  • Hagyma-2 fej
Recept idők

Elkészítés:

Ez egy csodaétel.
Már az elején összefut a nyál a számban.
Előkészülünk.
Hagyma apróra, majd párol zsíron. Beletesz paprika, pari. Tovább párol.
Jó fél óra múlva kipecázom a paprikát és a parit. Nem lecsó készül. Csak az íze kell.
Közben a karfiolt rózsákra szedem és enyhén sós vízben kb. 8 percig főzöm.
A zsírba beleteszem a gombákat, a piros paprikákat, a borsot.
Beleteszem a karfiolokat is. Együtt párolom az egészet. Sózom. Beállítom a fűszerezést.
Akkor jó, ha enyhén csípős .
Pici liszttel esetleg 1-2 evőkanál besűrítem.
Itt megállunk egy szóra. Hogy ne legyen száraz a vörösbor, pici szódával hígítom.
Lehajtom.Egészségünkre!

Hozzálátunk a nokedlihez.

A lisztet átszitáljuk. A közepébe kis mélyedést csinálunk.
Beleütjük a tojásokat és hozzáadjuk a túrót. Bekeverjük a tésztát.
Vízzel és esetleg még liszttel variálunk addig, ameddig tömör nokedlitésztát nem kapunk. A végén belekeverjük a kaprot is. Kiszaggatjuk, kifőzzük.
Tálalunk. Gyorsan kell enni, mert akkor jut több repeta !!
Ez valami csoda! Kijön a gomba és a karfiol íze is. A nokedliről pedig nem is beszélek.
Nálunk a gomba leves is karfiolos.
Jó étvágyat !

Ezt is szeretjük