25 perces túrós sütik

Egyszerű, de finom édességre vágysz? Süss túrós süteményeket! Gyümölccsel, csokival vagy csak simán is igazán ízletes végeredményre számíthatsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagymamák specialitása a túrós sütemény minden formában. Vendégvárónak, de akár délutáni nasinak is elkészítheted a következő recepteket, amelyek gyorsan megvannak, és akkor is könnyen összedobhatod őket, ha kicsit bizonytalanabbul boldogulsz a konyhában.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

A siker százszázalékosan garantált, így számíthatsz rá, hogy amilyen hamar betoltad a sütőbe, olyan hamar fogja elpusztítani a család apraja-nagyja.

Gyors gyümölcsös túrótorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a túrós bevonathoz:

  • 30 dkg tetszés szerinti gyümölcs
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tejszínhab

A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a cukorral keverd habosra. Szórd bele a kakaót és a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd hozzá a kemény habbá vert fehérjét, és langyos sütőben süsd meg.

Míg sül, törd össze egy villa segítségével a túrót, keverd hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Kend rá a langyos tésztára, díszítsd ki a felszeletelt gyümölcsdarabokkal és ízlésed szerint tejszínhabbal.

Túrós-csokidarabos muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • fél tábla csoki
  • fél csomag sütőpor

A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojással keverd habosra. Add hozzá a tejfölt, a túrót és a sütőporral vegyített lisztet. A feldarabolt csokit is keverd bele, majd adagold a tésztát muffinpapírral bélelt sütőformába. Előmelegített sütőben süsd készre.

Csíkos sütemény

Hozzávalók a tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 pohár kefir
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • fél dl olaj

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 6 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • fél doboz konzerv barack

A tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá az olajat, a kefirt és a kakaót. A lisztbe keverd bele a sütőport és a szódabikarbónát, majd az egészet dolgozd a tojásos masszához. Egy tortaforma alját rakd ki az egyforma cikkekre vágott barackkal, és öntsd rá a tésztát.

A túrót törd össze egy villával, majd keverd össze a vajjal, a cukorral, és a tojással. Kend a tészta tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül fél óra alatt.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Joghurtos túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 üveg gyümölcslekvár
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • olaj

A túrót morzsold bele a lisztbe. Add hozzá a joghurtot, a tojássárgákat, valamint az egyik fehérjét. Szórd bele a sütőport és a kristálycukrot, és alaposan keverd össze az egészet. Forrósíts fel olajat, szaggasd őket bele, és süsd ki. Ízlés szerint gyümölcslekvárral tálald.

Ezt is szeretjük