Sajtkrémleves cipóban

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cipó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 25 dkg reszelt trapista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 l húsleves
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szeint őrölt fehér bors
  • ízés szerint őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a \"tányér\".
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre és kicsit megpirítom a kenyeret.
Felöntöm kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap. Mikor letelt a 20 perc, akkor botmixerrel pürésítettem szép simára.
Hozzáöntöttem a maradék húslevest, betettem a sajtot, majd kevergetve megvártam míg elolvadt a sajt. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízek össze főljenek/érjenek.

A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni.

Ezt is szeretjük