Sajtkrémleves cipóban

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtkrémleves cipóban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db cipó
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 25 dkg reszelt trapista sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 l húsleves
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szeint őrölt fehér bors
  • ízés szerint őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A cipók tetejét levágom, belüket kiszedem óvatosan. Egy keveset hagyok benne is, hogy ne ázzon át könnyen a \"tányér\".
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Majd hozzáadom a fokhagymát is, és azt is dinsztelem egy keveset. Félrehúzom a tűzről, hozzáadom a pirospaprikát, beleteszem a kenyér belét, összekeverem, majd visszateszem a tűzre és kicsit megpirítom a kenyeret.
Felöntöm kb. 1/2 l levessel, majd 15-20 percig főzöm. Közben kavargatom, mert könnyen lekap. Mikor letelt a 20 perc, akkor botmixerrel pürésítettem szép simára.
Hozzáöntöttem a maradék húslevest, betettem a sajtot, majd kevergetve megvártam míg elolvadt a sajt. Mikor a sajt teljesen elolvadt, hozzáöntöttem a főzőtejszínt, összekevertem, fűszereztem ízlés szerint és főztem még kb. 10 percet, hogy az ízek össze főljenek/érjenek.

A tálalással kicsit vártam, hogy hűljön a leves, majd a cipóba szedtem. Petrezselyemmel díszítettem, de lehet még díszítésként sajtot és/vagy pirított bacont/kenyérkockákat is használni.

Ezt is szeretjük