Cseresznyetorta

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

A piskótához:

  • 8 kanál liszt
  • 8 kanál cukor
  • 8 tojás
  • fél csomag sütőpor

Szirup a piskótára:

  • 200 ml víz
  • 5 kanál cukor
  • 1 vanília eszencia

Krém:

  • 500 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 vanília eszencia
  • 2 habfixáló
  • 300 g kimagozott cseresznye

Díszítés:

  • 150 g őrölt dió
  • 200 g kimagozott cseresznye
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta: a tojások sárgáját elkeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd összekeverjük a sárgájával. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd óvatosan összekeverjük a tojásokkal. Kizsírozott, lisztezett tortaformába tesszük. Kb. 15-20 percet sütjük.
Krém elkészítése: A tejszínt a habfixálóval, porcukorral és a vanília eszenciával mixerrel keményre felverjük.
A kihűlt piskótát kettévágjuk. A sziruphoz a cukrot a vízzel feltesszük pár percre főni, közben megkavarjuk. Amikor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vanília eszenciát. A szirup felét szépen egyenletesen rákanalazzuk a piskóta aljára, rátesszük a krémet (félreteszünk belőle keveset - díszíteni), majd kicsit belenyomkodjuk a cseresznyét, aztán rátesszük a piskóta másik felét, amit meglocsolunk a megmaradt sziruppal.
A tortát vékonyan megkenjük a megmaradt krémmel, körbeszórjuk dióval, a tetejére helyezzük a cseresznyét. A piros zselatint elkészítjük a csomagolás leírása szerint. Amikor az állaga kezd sűrűsödni, a közepétől kezdve ráöntjük a tortára, vigyázva, hogy a szélein ne folyjon le. Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.

1
2
Ezt is szeretjük