Sült húsos pástétom
Sült húsos pástétom
Hozzávalók 4 személyre
- 1/2 kg sült hús ( a tarja vagy a karaj a legjobb)
- 15 dkg vaj/margarin
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 paprika
- 1 ek mustár
- Ízlés szerint bors
Díszítéshez:
- retek
- paradicsom
- esetleg paprika
Elkészítés:
Ha nyakunkon maradna a sült hús, így „hasznosíthatjuk”. Az alapanyagokat ne patikamérlegen mérjük, hanem ízlés szerint tegyük a pástétomhoz. A hozzávalókat konyhai robotgéppel összedolgozzuk. Vigyázzunk arra, hogy a pástétom állaga épphogy kenhető legyen. Nem cél a pépes massza. Pirítósra kenjük, idénynek megfelelő zöldséggel díszítjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept