Bazsalikomos csirkecomb
Bazsalikomos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkecomb
- 4 db csirkemáj
- 5 dkg szalonna
- 10 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- fűszerkeverék
A szószhoz
- 2 dl húsleves - lehet leveskockából is
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A combokat kicsontozzuk, a szalonnát, csirkemájat, a hagymával együtt megdaráljuk. A gombát apróra vágjuk, majd a darált részekkel együtt a vajban megpároljuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk az ecetet, és összeforraljuk. A combokat megtöltjük, és a levesben megpároljuk. Kivesszük, és kevés olajon pirosra sütjük. A maradék levet a felére forraljuk. A bazsalikomleveleket apróra vágjuk, és a vajjal simára keverjük. A tejfölt a hús levéhez adjuk, majd a vajjal, és a bazsalikommal simára keverjük. A húst, és a szószt együtt tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept