Szabolcsi töltött káposzta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szabolcsi töltött káposzta

Hozzávalók 6 személyre:

  • 70 dkg lapocka
  • 25 dkg füstölt hús
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 25-30 dkg rizs
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • vegeta
  • paradicsomlé
  • tejföl
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A húst ledaráljuk a füstölt hússal együtt! Kockára vágjuk a vöröshagymát, és bő olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is! Majd hozzátesszük a húshoz a hagymát, a sót, a borsot, a vegetát, a pirospaprikát. Jól elkeverjük. Ha ezzel készen vagyunk, beletesszük a rizst, és ismét jól átdolgozzuk. Hagyjuk állni a hűtőben, amíg a káposztát abáljuk. Egy nagyobb lábosba teszünk fel vizet főni, és meg is sózzuk. A káposztatorzsát jó mélyen kivágjuk és a káposztát egyben beletesszük a vízbe! Ha már kezd forrni, óvatosan villával szétszedegetjük a leveleire. Közben vigyázzunk, ne főzzük túl a leveleket, mert akkor nem tudunk beléjük tölteni! Ha ezzel készen vagyunk, a levélkéknek kivágjuk az erét, és így kapunk egy levélből kettőt! Kezdődhet a töltike készítése! Tölcsér formába töltjük a káposztákat (ahogy azt a képen is lehet látni)!!Ha készen vagyunk a töltikézéssel, akkor a megmaradt káposztát vékony szálakra vágjuk fel. A fél ujjnyi szeletekre vágott füstölt szalonnát a lábos aljára tesszük, rárakjuk a szálas káposzta egy részét! Ezt követően sorba tesszük a kis töltikéket, ameddig el nem fogynak! Betakarjuk a megmaradt szálas káposztával és füstölt szalonnával! Felöntjük kb.1 liter paradicsomlével. Ha van házi, az az igazi:)) Ha nincs, akkor paradicsomsűrítményből is jó /1 nagy konzerves doboz/. A sűrítményt keverjük előbb ki vízzel, és borítsuk nyakon a káposztánkat! Ha ez kész, vízzel addig engedjük fel, hogy 1 ujjnyira ellepje a káposztát! Egy jó nagy csipet sót dobjunk még a tetejére, és mehet a tűzhelyre!!Ha már felforrt, akkor vegyük takarékra, és körülbelül 50-60 percig főzzük fedő alatt! Azután tegyük félre a káposztát egy picit pihenni!!
Friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!:)

1
2
Ezt is szeretjük