Lilahagymalekvár
3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)
Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)
Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »
5 stílusos nő 50 felett, akitől van mit tanulni: igazi egyéniségek, jó divatérzékkel »
Puha ajkak, egy éjszaka alatt: természetes ajakbalzsam házilag »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Lilahagymalekvár
Hozzávalók 2 személyre:
- 4-5 db lilahagyma
- 3-4 ek méz
- 3 ek kristálycukor
- só
- kakukkfű
- színes bors
- vörösbor
- 3-4 ek olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, majd félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőbe elkezdjük felmelegíteni a mézet, majd ha már jó folyós, hozzáadjuk a cukrot és együtt karamellizáljuk, még szép aranybarna színt kap.
Ezután hozzáöntjük az olívaolajat, jól összekeverjük és rátesszük a szeletelt hagymát.
Megszórjuk egy csipet sóval és elkezdjük párolni. Amint kezd a hagyma kicsit összeesni, megszórjuk egy kevés őrölt színes borssal, és egy kevés kakukkfűvel. (a borstól finom ízt kap, de nem lesz erős)
Végül felöntjük annyi vörösborral, hogy éppen csak ellepje. Lefedve tovább pároljuk. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még bort öntünk hozzá. Végül addig pároljuk, míg a hagyma teljesen megpuhul, és a levét egészen elfőtte. Krémes puha állagú lesz.
Az elkészült lekvárt sültek mellé kínáljuk
