Savanyúkáposzta-leves
Savanyúkáposzta-leves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejfel
- 1 szál száraz füstölt kolbász
- nagy fej hagyma
- só
- babérlevél
- fűszerpaprika
Elkészítés:
A szalonnát és a kolbászt apró kockára vágjuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát, ezzel is pirítjuk, kis fűszerpaprikával elkeverjük.
Ezután jöhet bele a megmosott apró savanyú káposzta, 1 dl víz, babérlevél, só, bors.
Lefedjük, majd a káposzta megpuhulása után tejfeles habarást készítünk, és ezzel főzzük készre.
Jó étvágyat!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept