Chuck Norris torta Méteres süti ízben

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Chuck Norris torta

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1+1 csipet szódabikarbóna
  • 1+1 csipet só
  • 1+1 db sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 rumaroma vagy rum
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag puncs pudingpor
  • 6+6 db tojás
  • 3 evőkanál keserű kakaó
  • 6+6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 Vénusz margarin
  • cukor a pudinghoz
  • 2 táblás tejcsokoládé
  • 30 dkg porcukor a marcipán alá
Recept idők

Elkészítés:

Elsőként elkészítjük a piskótákat. Az egyik piskóta fehér színű marad, a másikat pedig kakaóval készítjük el. Először a kakaós piskótát készítjük el. A tojásokat (6 db) szétválasztjuk, a sárgájukat habosra verjük 6 ek cukorral és a vaníliás cukorral, majd a fehérjét egy csipet sóval. Ezután a sütőport hozzákeverjük a 6 ek liszthez egy külön edénykében, és hozzáadjuk a 2 ek kakaóport, valamint a késhegynyi szódabikarbónát is. (A fehérjéből egy kanállal kivesszük, és jól elkeverjük a sárgájával, hogy könnyebb legyen a masszánk és ne nagyon törjük össze a fehérjét.) Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is, és kanalanként szétszórva hozzáadagoljuk a sütőporos-kakaós lisztet a tojásokhoz.
A tortaformát zsírral kikenjük, megszórjuk liszttel, a felesleget kiütögetjük belőle. Nagyszerű tipp, hogy a piskótát még mielőtt betesszük a sütőbe, ütögessük le az asztalnál, hogy a légbuborékok eltávozzanak belőle, így biztosan nem fog ferde lenni a torta :)
Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütjük (sütőtől függ), 15 percig semmiképpen ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik. 15 perc után egy hústűt szúrjunk bele a piskóta közepébe. Ha a tűn vannak morzsák, akkor még nyers a piskóta. Ha a tű sima, a piskóta készen van. :) 5 percenként a 15 perc után nyugodtan ellenőrizgethetjük.
Miután a piskóta készen van, vegyük ki a tepsiből úgy, hogy a biztonság kedvéért éles késsel vágjuk körbe, nehogy leragadjon. Ha egy mód van rá, rácsra rakjuk ki, hogy alul is tudjon szellőzni, különben a piskóta leragad. 3 percenként fordítsuk meg a piskótákat, hogy mindkét oldaluk hűljön. Ha kihűlt, vágjuk ketté éles késsel. Ezután a fent leírt módon elkészítjük a második piskótánkat is. A piskótákat tejes rummal óvatosan locsolgassuk meg a tenyerünkből. Így nem szárad ki a piskótánk, de ne vigyünk túlzásba, mert akkor elázik. Ezután elkészítjük a \"fehér piskótát\" is. Ebbe ne rakjunk kakaót.
A krémhez a pudingport elkészítjük 5 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral. Ha kissé kihűlt, hozzáadjuk a fél margarint hogy elolvadjon benne. Öntsünk hozzá rumot vagy egy kis rumaromát. Amíg hűl a puding, reszeljük le a 2 táblás csokit nagy lyukú reszelőn. Ha kihűlt a krémünk, akkor a fehér és a barna piskótát váltakozva helyezzük majd egymásra, ami közé mehet a puncspuding. A puding rétegre kerüljön a csokiforgács. A marcipán bevonat alá porcukrot kikavarjuk margarinnal. Ezzel fedjük be egyenletesen a tortát. A marcipánbevonathoz fél kiló marcipánt használtam fel. Az asztalra szórjunk porcukrot. A tortánál 15 cm-nél nyújtsuk nagyobbra. A marcipánt 3-4 mm-re nyújtsuk. Kezünkkel nyúljunk alá, majd helyezzük a torta tetejére. A felesleges részeket vágjuk le és simítsuk a tortára. Díszíthetjük kedvünk szerint. Jó étvágyat kívánok!

Ezt is szeretjük