Karacsonyi Kalacs

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style
retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Karácsonyi kalács

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 dl habtejszín
  • 1,5 dl narancslé
  • 1 tojás +1 tojássárgája
  • 50 g olvasztott Vénusz margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál csokilencse(törött csokidarabok is jók)
  • 1 ek aszalt gyümölcs(kockára vágott)vagy mazsola
  • tojássárgájával leken sütés előtt
  • vágott mandulával megszór
Recept idők

Elkészítés:

Összekeverünk mindent(kivéve gyümölcs,mazsola és csoki)
Dagasztjuk addig ,amíg sima tészta nem lesz(tehát szépen összeáll)
A dagasztás végén hozzáad:csokidarabok,gyümölcs,mazsola(ezzel átgyúr)
Hideg helyen duplájára keleszt!
Amikor megkelt,kinyújt,3 hosszú rudat sodor (ki hogy szereti,de kb.3-4 cm vastag és 30 cm legyen egy rúd)
3 fonással összefon,felvert tojássárgájával leken,(vágott mandulával=mandulaforgáccsal megszór,30 percig keleszt a tepsiben.
Sütőt felmelegít 180 fokra ,kb 40-50 perc alatt készre süt,tűpróbával ellenőrizzük!
Félidőben alufóliával letakar.
Isteni kalács,könnyű,puha és nagyon egyszerű elkészíteni!
Sok sikert!

1
2
Ezt is szeretjük