Karacsonyi Kalacs
Karácsonyi kalács
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 dl habtejszín
- 1,5 dl narancslé
- 1 tojás +1 tojássárgája
- 50 g olvasztott Vénusz margarin
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál csokilencse(törött csokidarabok is jók)
- 1 ek aszalt gyümölcs(kockára vágott)vagy mazsola
- tojássárgájával leken sütés előtt
- vágott mandulával megszór
Elkészítés:
Összekeverünk mindent(kivéve gyümölcs,mazsola és csoki)
Dagasztjuk addig ,amíg sima tészta nem lesz(tehát szépen összeáll)
A dagasztás végén hozzáad:csokidarabok,gyümölcs,mazsola(ezzel átgyúr)
Hideg helyen duplájára keleszt!
Amikor megkelt,kinyújt,3 hosszú rudat sodor (ki hogy szereti,de kb.3-4 cm vastag és 30 cm legyen egy rúd)
3 fonással összefon,felvert tojássárgájával leken,(vágott mandulával=mandulaforgáccsal megszór,30 percig keleszt a tepsiben.
Sütőt felmelegít 180 fokra ,kb 40-50 perc alatt készre süt,tűpróbával ellenőrizzük!
Félidőben alufóliával letakar.
Isteni kalács,könnyű,puha és nagyon egyszerű elkészíteni!
Sok sikert!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept