Rakott tök
Rakott tök
Hozzávalók 6 személyre
- 1 patiszon
- 1 főző tök
- 1 cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 paprika
- 1 nagy tejföl
- 10 dkg sajt
- oregánó
- só, bors
- 1 sárgarépa
- 1 csokor zöldség zöldje
- olívaolaj
Elkészítés:
A patiszont, a főzőtököt és a cukkinit megpucoljuk (ha gyenge, nem kell a magját kiszedni), kettévágjuk és kb. fél cm vastagságúra felszeljük, megszórjuk sóval, borssal, oregánóval, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Állni hagyjuk. A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, beletesszük a felszeletelt vöröshagyma, paprika és paradicsom felét, majd sorban rétegezzük a többi hozzávalót. Felülre a cukkini kerüljön. A tejfölbe keverünk egy kanál olajat, és a felaprított zöldség zöldjét, ezt ráöntjük a tetejére és reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. Mehet a sütőbe!

