Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkecomb
- 1 nagy fej hagyma
- pirospaprika
- majoránna
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 dl tej+szódavíz tejföl
Elkészítés:
A csirkecombokról lehúzom a bőrt és megfőzöm őket paprikás csirkének. Kicsit tovább főzöm, hogy könnyen leváljon a hús a csontról - és kicsit bővebb lével. Ha kihűlt, ledarálom húsdarálón, a levét külön tálba rakom.
Sütök kb. 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltöm őket. A külön rakott lébe belekeverek ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforralom.
A palacsintákat tálra helyezem, sütőben vagy mikróban átmelegítem, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözöm. (Előtte nem lehet, mert beszívja a palacsintatészta a levet).
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció