Hortobágyi húsos palacsinta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 nagy fej hagyma
  • pirospaprika
  • majoránna
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 dl tej+szódavíz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokról lehúzom a bőrt és megfőzöm őket paprikás csirkének. Kicsit tovább főzöm, hogy könnyen leváljon a hús a csontról - és kicsit bővebb lével. Ha kihűlt, ledarálom húsdarálón, a levét külön tálba rakom.
Sütök kb. 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltöm őket. A külön rakott lébe belekeverek ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforralom.
A palacsintákat tálra helyezem, sütőben vagy mikróban átmelegítem, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözöm. (Előtte nem lehet, mert beszívja a palacsintatészta a levet).

Ezt is szeretjük