Sajtos sonkás kifli

Ez is érdekelhet

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Egy ügyes trükk, amitől élénkebb lesz a rúzs színe a szádon: világosító ajakradír házilag »

Elszívja az izzadságot, és kényelmesebbé teszi a cipőt: 5 eset, amikor kisegíthet egy intimbetét »

Hajmeresztő pulóverek a 80-as évekből – Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk-e »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos sonkás kifli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl Vénusz étolaj vagy olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 doboz kockasajt
  • 10 dkg sonka vagy bármilyen felvágott
  • 1 tojás felverve a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Fél kiló liszthez keverjük a sót. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben pici cukorral kb.10 perc alatt. Az olajat vagy olvasztott margarint a liszthez adjuk a felfutott élesztős tejjel együtt. Összegyúrjuk. Nagyon jó dolgozni vele, 2 perc alatt összeáll, elválik az edénytől. Letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Gyúródeszkát nem kell lisztezni, nem ragad. 3 cipóra osztjuk a tésztát.Egyenként lapos tányér nagyságú körré nyújtjuk. Mint a pizzát,nyolc cikkre vágjuk. Így lesz 24 kiflink. Szélesebb oldalára teszünk kis darab sajtot és sonkát.Két csücskét behajtjuk,majd a kifliket feltekerjük.Tojással lekenjük és tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokon sütjük szép színűre. Ki pirosabban ki kevésbé pirosra sütve szereti. Tölthető párolt káposztával, vagy puhára, világosra párolt hagymával, juhtúróval és kaporral. Kezdőknek is bátran ajánlom, könnyű a tésztával dolgozni!

Ezt is szeretjük