Sajtos sonkás kifli

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Tippek gyors körömnövekedéshez: nincs többé repedezés és letörés »

Új trend a szépségápolásban: jön az N-beauty, ami az egyszerűségre törekszik »

Kleopátra is ezt használta a fürdőszobában: a fekete köménymag olaj kívül-belül szépít »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos sonkás kifli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl Vénusz étolaj vagy olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 doboz kockasajt
  • 10 dkg sonka vagy bármilyen felvágott
  • 1 tojás felverve a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Fél kiló liszthez keverjük a sót. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben pici cukorral kb.10 perc alatt. Az olajat vagy olvasztott margarint a liszthez adjuk a felfutott élesztős tejjel együtt. Összegyúrjuk. Nagyon jó dolgozni vele, 2 perc alatt összeáll, elválik az edénytől. Letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Gyúródeszkát nem kell lisztezni, nem ragad. 3 cipóra osztjuk a tésztát.Egyenként lapos tányér nagyságú körré nyújtjuk. Mint a pizzát,nyolc cikkre vágjuk. Így lesz 24 kiflink. Szélesebb oldalára teszünk kis darab sajtot és sonkát.Két csücskét behajtjuk,majd a kifliket feltekerjük.Tojással lekenjük és tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokon sütjük szép színűre. Ki pirosabban ki kevésbé pirosra sütve szereti. Tölthető párolt káposztával, vagy puhára, világosra párolt hagymával, juhtúróval és kaporral. Kezdőknek is bátran ajánlom, könnyű a tésztával dolgozni!

Ezt is szeretjük