Sajtos sonkás kifli

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

7 divatos farmer, amit 6 ezer forint alatt szerezhetsz be tavaszra: nőies és menő fazonok töredék áron »

Helena Christensen 50 évesen sem szégyenlősködik: bőrruhában mutatta meg észbontó alakját »

Felemás csizmát vett fel, de nem feledékenységből: újra terjed a vidám trend »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos sonkás kifli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1,5 dl Vénusz étolaj vagy olvasztott Vénusz sütőmargarin
  • 1 teáskanál só
  • 1 doboz kockasajt
  • 10 dkg sonka vagy bármilyen felvágott
  • 1 tojás felverve a lekenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Fél kiló liszthez keverjük a sót. Felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejben pici cukorral kb.10 perc alatt. Az olajat vagy olvasztott margarint a liszthez adjuk a felfutott élesztős tejjel együtt. Összegyúrjuk. Nagyon jó dolgozni vele, 2 perc alatt összeáll, elválik az edénytől. Letakarva meleg helyen fél órát kelesztjük. Gyúródeszkát nem kell lisztezni, nem ragad. 3 cipóra osztjuk a tésztát.Egyenként lapos tányér nagyságú körré nyújtjuk. Mint a pizzát,nyolc cikkre vágjuk. Így lesz 24 kiflink. Szélesebb oldalára teszünk kis darab sajtot és sonkát.Két csücskét behajtjuk,majd a kifliket feltekerjük.Tojással lekenjük és tepsibe sorakoztatjuk. 180 fokon sütjük szép színűre. Ki pirosabban ki kevésbé pirosra sütve szereti. Tölthető párolt káposztával, vagy puhára, világosra párolt hagymával, juhtúróval és kaporral. Kezdőknek is bátran ajánlom, könnyű a tésztával dolgozni!

Ezt is szeretjük