Ördögpirula
Ördögpirula
Hozzávalók 4 személyre
- 10 tojás
- 80 dkg liszt
- 6 dl víz
- 25 dkg Vénusz sütőmargarin
- 6 dl Vénusz étolaj a sütéshez
- Szóráshoz porcukor, fahéj, kakaópor
Elkészítés:
A vizet a Vénusz sütőmargarinnal felforraljuk, majd beleöntjük a lisztet, és közben gyors mozdulatokkal kevergetjük a tésztát.
Mikor kezd csirizes lenni, levesszük a lángról, majd a tojásokat kettesével a masszába adagoljuk, folytonos keverés mellett.
Evőkanálnyi darabokat szaggatunk belőle, és a forró Vénusz étolajba tesszük.
A kiszaggatott tészták ekkor elkezdenek forogni, és így lesznek szép gömbölyűek.
Az aranysárgára sütött golyókat az olajtól jól lecsepegtetjük, és ízlés szerint kakaós vagy fahéjas porcukorban megforgatjuk.
Egyszerű finomság, jó étvágyat!