Rizsalagút idény gyümölcsökkel
Ez is érdekelhet
beauty and style

- A tavasz legmenőbb kulcsdarabja minden szettet feldob: a bőrhatású ing nagyon sikkes ha így variálod »
- Problémás bőrre igazi csodaszer a kén: lassan fejti ki hatását, de teljes megújítást végez az MSM »
- Döbbenetesen jól néz ki az 52 éves Kylie Minogue, és mindig szupernőies: nincs 160 centi, de jól trükközik a fazonokkal »
Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- Kvíz: melyik híres szerelmes filmből származik a fotó? Teszteld, felismered-e a romantikus mozikat egy kép alapján
Rizsalagút idény gyümölcsökkel
Hozzávalók 4 személyre:
- 3,5 dl rizs
- 8 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál kristálycukor
- 4 teáskanál zselatin
- 1 zöldalma
- 3 szilva
- 20-25 vörös vagy fehér szőlőszem
Elkészítés:
A rizst a tejjel addig főzzük, míg meg nem puhul (tejberizs), félidőben a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is hozzá keverjük. Míg a tejberizs készül, megmossuk a gyümölcsöket és apró kockákra vágjuk őket, a szőlőszemeket pedig félbe vágjuk.
A zselatint kevés vízzel keverjük el, s mikor a rizs már puhára főtt öntsük hozzá a zselatint. Majd egy benedvesített őzgerincformába szórjuk bele a gyümölcsöket, majd rétegezzük rá a tejberizst, majd ismét szórjunk bele gyümölcsöt, és ismét a tejberizst. Amíg a forma meg nem telik. Ezután hűtsük ki az egészet. Közben gőz felett olvasszunk fel egy tábla ét - vagy tejcsokoládét.
Borítsuk ki a formából, s a felolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd teljes kihűlés után szeleteljük.




Még több recept