Rizsalagút idény gyümölcsökkel

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

Gyönyörű, hullámos loknik: 5 zseniális hajgöndörítő technika videón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rizsalagút idény gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3,5 dl rizs
  • 8 dl tej
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 4 teáskanál zselatin
  • 1 zöldalma
  • 3 szilva
  • 20-25 vörös vagy fehér szőlőszem
Recept idők

Elkészítés:

A rizst a tejjel addig főzzük, míg meg nem puhul (tejberizs), félidőben a vaníliás cukrot és a kristálycukrot is hozzá keverjük. Míg a tejberizs készül, megmossuk a gyümölcsöket és apró kockákra vágjuk őket, a szőlőszemeket pedig félbe vágjuk.
A zselatint kevés vízzel keverjük el, s mikor a rizs már puhára főtt öntsük hozzá a zselatint. Majd egy benedvesített őzgerincformába szórjuk bele a gyümölcsöket, majd rétegezzük rá a tejberizst, majd ismét szórjunk bele gyümölcsöt, és ismét a tejberizst. Amíg a forma meg nem telik. Ezután hűtsük ki az egészet. Közben gőz felett olvasszunk fel egy tábla ét - vagy tejcsokoládét.
Borítsuk ki a formából, s a felolvasztott csokoládéval vonjuk be, majd teljes kihűlés után szeleteljük.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük