Fahéjas pudingos hullám

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fahéjas pudingos hullám

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 tojás
  • 185 g kristálycukor
  • 1/2 dl Vénusz étolaj
  • 250 g liszt
  • 1 dl víz
  • 1 sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só

Krém

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás főzős pudingpor
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 Vénusz sütőmargarin
  • _Tetejére_
  • 1 nagy doboz tejfel
  • 3 evőkanál porcukor
  • őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 220 fokra előmelegítem.

A vanília pudingport a cukorral és a tejjel megfőzöm, félrerakom langyosra kihűlni, majd a lágy Vénusz margarinnal habosra keverem, félreteszem.

A tojássárgákat a cukorral felverem, hozzáöntöm a vizet és a Vénusz étolajat is, majd folyamatos keverés közben kanalanként a lisztet , sütőport és a sót is.
A fehérjékből kemény habot verünk , a keverékbe forgatjuk úgy, hogy ne törjön.
A tészta egyik felét a tepsibe öntjük, a másik felébe keverjük a kakaót és ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, majd a margarinos pudingból kanállal szaggatunk a tészta tetejére kis kupacokat, majd a sütőbe tesszük és kb 8 percig sütés után a hőfokot 180 fokra állítjuk és 45 percig még sül a sütink.
A tejfelbe belekeverjük a porcukrot, 3 csipet fahéjat és a meleg sütire ráöntjük.
Kihűtjük, majd hűtőben dermesztjük.
Tálaláskor tetejét őrölt fahéjjal meghintjük.

1
2
Ezt is szeretjük