Füstölt sajtos kifli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Füstölt sajtos kifli

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1 db élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 tojás
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1/2 l tej
  • 1 kocka Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg füstölt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A meglangyosított tejet egy tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát. Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 8 egyforma cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük. A sajt 2/3-át felkockázzuk, és mindegyik kiflibe feltekerés előtt rakunk egy-egy kis sajtkockát. A tepsit vastagon (nagyon vastagon) kikenjük a margarinnal, erre helyezzük a kifliket. Megkenjük őket a tojásfehérjével, majd a maradék 1/3-ad sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele. Kis pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. 20-30 perc alatt sül ropogósra.

Ezt is szeretjük