Füstölt sajtos kifli

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Füstölt sajtos kifli

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1 db élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 tojás
  • 1 dl Vénusz étolaj
  • 1/2 l tej
  • 1 kocka Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg füstölt trappista sajt
Recept idők

Elkészítés:

A meglangyosított tejet egy tálba öntjük, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. Pár perc múlva hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a lisztet, a sót, elkeverjük, majd apránként hozzáadagoljuk az étolajat is, amivel összeállítjuk a tésztát. Letakarva jó 30 percig kelesztjük, majd átgyúrjuk a tésztát, és 8 egyforma cipót formázunk belőle. Minden cipót egyenként kerekre nyújtunk, átlósan felvágjuk úgy, hogy 8 kiflit tudjunk formázni belőlük. A sajt 2/3-át felkockázzuk, és mindegyik kiflibe feltekerés előtt rakunk egy-egy kis sajtkockát. A tepsit vastagon (nagyon vastagon) kikenjük a margarinnal, erre helyezzük a kifliket. Megkenjük őket a tojásfehérjével, majd a maradék 1/3-ad sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele. Kis pihentetés után 180 fokra előmelegített sütőben sütjük. 20-30 perc alatt sül ropogósra.

Ezt is szeretjük