Lángos, fokhagymás sárgaborsókrémmel

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Lángos

  • 60 dkg liszt
  • 2 kiskanál só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 4dl olaj a sütéshez
  • _Sárgaborsókrém_
  • 15dkg sárgaborsó (előző este beáztatva)
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót,az élesztőt,és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Duplájára kelesztjük. A sárgaborsót bő sós vízben puhára főzzük, majd annyi levet leöntünk róla, hogy félig lepje el a sárgaborsót. A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát, borsozzuk, majd a borsóhoz öntjük, és mixerrel pürésítjük.Belekeverjük a tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 8 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kezünkkel közepétől kezdve kihúzzuk. Forró olajban pirosra sütjük.Sárgaborsókrémmel tálaljuk.

Blog.hu ajánló