Lángos, fokhagymás sárgaborsókrémmel

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lángos, fokhagymás sárgaborsókrémmel

Hozzávalók 4 személyre:

Lángos

  • 60 dkg liszt
  • 2 kiskanál só
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 4dl olaj a sütéshez
  • _Sárgaborsókrém_
  • 15dkg sárgaborsó (előző este beáztatva)
  • fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót,az élesztőt,és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.Duplájára kelesztjük. A sárgaborsót bő sós vízben puhára főzzük, majd annyi levet leöntünk róla, hogy félig lepje el a sárgaborsót. A forró olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, fokhagymát, borsozzuk, majd a borsóhoz öntjük, és mixerrel pürésítjük.Belekeverjük a tejfölt, és sóval, borssal ízesítjük. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 8 egyforma darabra vágjuk, kigömbölygetjük, és kezünkkel közepétől kezdve kihúzzuk. Forró olajban pirosra sütjük.Sárgaborsókrémmel tálaljuk.

Ezt is szeretjük