Szakállas pogácsa

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szakállas pogácsa

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • 22 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl

Sajtkrém

  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • késhegynyi édes pirospaprika
  • só – ízlés szerint
  • 6 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a Vénusz sütőmargarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk.
Késfok (kb. 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük. A kihűlt pogácsákat kettévágjuk, az egyik felét megkenjük a sajtkrémmel úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, majd ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk. Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye.

Ezt is szeretjük